Hoppa till innehåll

Transport i Sydafrika

Transport i Sydafrika

Eftersom kollektivtrafiken är mindre bra i Sydafrika så är det säkrare att boka 
andra alternativ såsom…

…att hyra bil

När man kör bil i Sydafrika som svensk medborgare så behöver man inte ett internationellt körkort. Men med vår erfarenhet är det bäst att skaffa ett innan resan, 
för att vara på den säkra sidan. Ta även med ditt svenska körkort för att styrka.

Då det är vänstertrafik i Sydafrika gäller det att vara medveten om detta. Vägarna är generellt av väldigt bra kvalitet och det är bra skyltat överallt där man kör.

Nästan alla de större internationella bolagen finns representerade i landet, såsom tex. Hertz, Avis med flera och samtliga finns på lokala flygplatsen.

Det bästa är om man bokar i förväg, innan du åker…

https://www.motormannen.se/resan/bila-i-australien-nya-zeeland-sydafrika-och-thailand/

Glöm inte att boka en hyrbil i god tid före resan. Vi hjälper givetvis till med det också – och har dessutom listat allt du behöver tänka på inför ditt biläventyr.

…men om man inte vill hyra bil så finns där andra alternativ…

 …som att åka med City sightseeing ”Hop-on Hop off” bussarna eller med MyCiTi bussarna som är moderna bussar i kommunregi.

När man besöker Kapstaden kan det vara svårt att hitta parkering och det är en miljonstad trots allt. 

Vid VA Waterfront så finns City sightseeing bussen nära till hands. 
Dessa stora dubbeldäckar-bussar passerar de populära utflykts-målen som finns i och runt om Kapstaden. De olika busslinjerna går ungefär var 15 min, m.a.o. ”Hop-on, Hop off”. 
För att kunna röra sig mer till de olika förorterna till Kapstaden kan MyCiTi bussarna, som är moderna bussar i kommunregi, användas. 

…transport på dagsutflykter

Om man skulle vilja åka på dagsutflykter som ligger utanför Kapstaden kan man 
åka med en guidad Tour Group/bara Er själva och ni kan hämtas på Ert boende. 
Det är bara att njuta hela dagen!

Självklart hjälper vi Er med att ordna detta!

…att flyga till, inom och från Sydafrika

De flesta stora flygbolagen flyger till Sydafrika. De två största flygplatserna i Sydafrika finns i Johannesburg (OR Tambo internationella flygplats) och i Kapstaden (Cape International Airport).

Flygbolag som Turkish Airlines, Quatar och Emirates har ett bra avtal med Sydafrika som innebär tex 2 x 23kg tillåten bagage vikt.

Men där finns flera små flygplatser som man kan flyga till via Kapstaden eller Johannesburg, tex. George, Durban, Nelspruit och Skukuza. 
Till dessa flygplatser flyger oftast bara South African Airlines, som SAL och Airlink.

 …transport till och från flygplats

På de flesta boenden kan man beställa hämtning och lämning till och från flygplatsen. Detta görs i samband med bokningen av boendet.