Hoppa till innehåll

Cape Town Cycle Tour, Comrades Marathon och om Cape Stadium

Cape Town Cycle Tour, Comrades Marathon och om Cape Stadium

Cape Stadium

Byggandet av den ikoniska Cape Town Stadium slutfördes den 14 december 2009 i tid för 2010 FIFA World Cup. Arenan har varit värd för en mängd evenemang från internationella musikakter, till adrenalinfyllda familjeevenemang som Monster Jam och, naturligtvis, legendariska sportmatcher inklusive den rekordstora Matchen i Afrika. Den här matchen mellan Roger Federer och Rafael Nadal, som besöktes av 51 954 fans, fick ett erkännande från Guinness World Record för det högsta antalet åskådare under en live tennisutställningsmatch.

Cape Town Cycle Tour

Är världens största tidsstyrda cykellopp på 104 km som lockar de bästa cyklisterna i världen med grus, glädje, smärta och ära. Antalet cyklister som tävlar är ca. 35 000.

Det vackraste cykelloppet i världen som kretsar kring Kaphalvön, med start och mål i skuggan av Taffelberget, ett av världens sju naturliga underverk.

Comrades Marathon

är ett ultradistanslopp på runt 90 km som äger rum i Sydafrika och är världens äldsta och största ultralopp med ca. 15 000 löpare. 2021 hade loppet sitt 100-års jubileum. Vartannat år går loppet ned från Pietermaritzburg till Durban vid Indiska Oceanen och vartannat år går loppet uppför från Durban till Pietermaritzburg.

KONTAKTA OSS REDAN IDAG FÖR DIN SYDAFRIKA-SPORT AVONTURE!