Hoppa till innehåll

Varma källor i Sydafrika

Varma källor i Sydafrika

Du tänker kanske ¨Whou det visste jag inte! ¨ Men Sydafrika har flera ställen som man kan njuta av denna sköna naturliga upplevelse.

Förra veckan hade vi fått lite tid över och besökte en av de här Varma källorna nämligen ¨The Baths¨, Citrusdal. Ca. 2 tim körning från Kapstaden.

 

Den här varma källan är en artesisk brunn. Vatten som samlas i Koue Bokkeveld-bergen sjunker ner genom sandstenen tills det når ett djup där den omgivande jorden är extremt varm. Trycket byggs upp, vilket tvingar vattnet under Olifantsfloden och upp på andra sidan, där det dyker upp i en bergsklyfta med 43º Celsius, som levererar 105 000 liter vatten per timme. Vattnet är kristallklart och gott att dricka.

Denna semesteranläggning med självhushåll grundades 1739, med vackra stenbyggnader i viktoriansk stil och behåller en gammaldags charm i en naturskön, lantlig miljö. The Baths boende inkluderar 16 stugor och 19 lägenheter med fristående kök och grillplatser och vissa med sin egen privata jacuzzi.

Det finns 25 väl skuggade husvagns- och campingplatser med tvättmöjligheter och eluttag. Förutom varm- och kallvattenpooler, inkluderar avkopplande fritidssysselsättningar tennis, studsmatta, biljardbord, lekplats för barn, vandringsleder, mountainbike och fågelskådning. Även restaurang finns