Hoppa till innehåll

KAPSTADEN ÄR BARA EN DESTINATION I SYDAFRIKA MEN MED FLERA OFÖRGÖMLIGA UPPLEVELSER!

KAPSTADEN ÄR BARA EN DESTINATION I SYDAFRIKA MEN MED FLERA OFÖRGÖMLIGA UPPLEVELSER!

Vi vill gärna lyfta fram sex av de mest ikoniska attraktionerna i Moderstaden, Kapstaden.

Boulders Beach i Sydafrika

Välkommen till den fängslande Boulders Beach i Sydafrika, hem till en förtjusande koloni av afrikanska pingviner! Denna pittoreska strand ligger nära Kapstaden och är känd för sin orörda vita sand och unika granitblock som skapar skyddade vikar. Gå längs träpromenaden och observera dessa förtjusande varelser i deras naturliga habitat, vaggande längs stranden och dykande ner i det kristallklara vattnet. Boulders Beach erbjuder en sällsynt möjlighet att komma nära och personlig med dessa fascinerande fåglar, samtidigt som du kan njuta av det fantastiska kustlandskapet. Njut av solen, ta ett uppfriskande dopp och skapa oförglömliga minnen omgivna av naturens skönhet. Planera ditt besök på Boulders Beach och fördjupa dig i detta förtrollande marina underland!

Bo-Kaap – Grannskap i Kapstaden, Sydafrika

 

Kulliga Bo-Kaap är en populär destination under dagtid och är känt för de smala kullerstensgatorna med färgrika byggnader. Den lokala Cape Malay kulturen visas på platser som Auwal-moskén byggd på 1790-talet och Bo-Kaap museet med utställningar om muslimska immigranters prestationer. Enkla restauranger i närheten serverar curry, roti och andra Cape Malay rätter.
Noon Gun-kanonen avfyras varje dag vid lunchtid från Signal Hill.

Table Mountain Cable Car

Oavsett om det är täckt av en filt av stämningsfulla moln eller att visa upp sig mot en skarp molnfri blå himmel, är Taffelberget alltid spektakulärt.

Lokalbefolkningen i Kapstaden är ganska förtjust i berget som skymtar över deras stad… och med goda skäl! Taffelberget, som är hem för det rikaste, men ändå minsta blomsterriket på jorden, röstades fram till ett av världens sju nya underverk 2011.

Legenden säger att duken av moln som väller över berget när sydost blåser är resultatet av en röktävling mellan djävulen och en pensionerad sjökapten vid namn Jan van Hunks.

Godahoppsudden

Kapudden är en av de yttersta uddarna på Kaphalvön i Sydafrika. Den andra udden är Godahoppsudden. Kapudden ligger omkring 15 mil nordväst om Afrikas sydligaste udde, Agulhas. Nålarnas udde är den officiella platsen där Atlanten och Indiska Oceanen möts.

Victoria & Alfred Waterfront (V&A Waterfront)

V&A Waterfront är en av Sydafrikas mest besökta destinationer, med 24 miljoner besök årligen. Beläget i den äldsta fungerande hamnen på södra halvklotet, har fastigheten det ikoniska Taffelberget som bakgrund och vidsträckt utsikt över havet, staden och bergstopparna.

Mer än 80 matställen erbjuder en blandning av både internationella och lokala rätter, från rustik utomhus till fina middagar. Du är bortskämd med valmöjligheter med 12 hotell, över 500 butiker, fem museer och liveunderhållning 365 dagar om året som visar upp den bästa lokala musiken. Fördjupa dig i en mängd olika attraktioner och aktiviteter som solnedgångskryssningar, helikopterflygningar, gratis ljudturer eller besök det prisbelönta Two Oceans Aquarium och mycket mer. Tillsammans med 22 kulturarv och turistiska landmärken är V&A Waterfront också hem för Zeitz Museum of Contemporary Art Africa (MOCAA) – den historiska spannmålssilon som är hem för världens största samling av samtida konst från Afrika.

Det finns mycket att erbjuda för barn – från vackra lekplatser och temabåtturer till roliga semesterprogram, det här är ett ställe som barnen alltid kommer att ha kul och äventyr.

Robben Island

Robben Island är en ö i den sydafrikanska Table Bay, cirka 7 kilometer från fastlandet och 12 kilometer från Kapstaden.

Robben Island har fungerat som ett fängelse under flera perioder, och är mest känd för att många svarta och färgade motståndare till apartheid, inklusive Nelson Mandela, hållits som politiska fångar här. Namnet robben kommer från holländkan och betyder ”säl”.

När du resa/planera en resa med SkönaSydafrika så garanterar vi fler
utflyktsalternativ och hjälper dig att välja mellan dem efter eget intresse!