Hoppa till innehåll

Gruppresa 5 2022 | Årets bästa och mest oförglömliga Trädgårdsresa!

En oförglömligt trädgårdsresa till Sydafrika.
Ett måste om man tycker om Botaniska Trädgårdar!
Det blir en rofylld, intressant och fullspäckad resa!

Kapstaden | Whale Route | Vindistrikten | Västkusten | Krüger National Park

Resan kan kombineras med ett besök till Victoriafallen i Zimbabwe
(som tillägg) efter eget önskemål och budget.

RESPLAN (utresa 6/11 2022, hemkomst 23/11 2022)

Det är viktigt att tänka på att OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Här kan du läsa sådant som är bra att veta inför din resa >>

Klicka på respektive dag nedan för att läsa mer om vad som händer den dagen under resan.

Vi möter upp Er på Nelspruit Airport.
Vi checkar in på ett 3-stjärnigt Private Safari Lodge, på gränsen till Krüger National Park. Bed & Breakfast med inkluderad kvällsmat (dryck bekostas på egen hand).
Nu väntar flera dagar för att spana på de The Big 5!

Tidig morgon åker vi tillsammans med en guide på en Heldags Safari i Krüger National Park som grundades i 1898 och är så stort som 2 Skåne.

Förmiddag tar vi det lugnt på boendet, kanske tar en lång promenad längs staketet som skiljer oss från Krüger National Park innan vi åker på en Bushbraai på sen eftermiddag
Bush Braai är en middag som inkluderar en Solnedgångs Safari och en Natt Safari.

När vi kommer in i parken på eftermiddagen börjar vi med en Solnedgångs Safari som tar oss till en EXKLUSIV Bush Braai-plats.

Vid ankomst avnjuter vi en välkomstdrink runt elden och upplever den Afrikanska solnedgången följd av en Bush-middag under Afrikansk himmel med naturen och Krüger-ljudet i bakgrunden. Vi kommer att spendera cirka 2 timmar på Bush Braai platsen.

Efter middagen avgår vi med en guide på en nattkörning och som tar oss tillbaka till Crocodile Bridge för att lämna parken.

Idag är det dags igen för att åka tillsammans med en guide på en Heldags Safari i Krüger National Park.

Nu är det dags att lämna vildmarken och åka till Nelspruit flygplats.
Därifrån flyger vi till Kapstaden via Johannesburg. Ni checkar in på ett mellanklasshotell/B&B som ligger ca 30 km utanför Kapstaden mitt i Vindistriktet.

Bed & Breakfast ingår.

Resten av dagen tar vi det lugnt.

Dagen spenderar vi i närheten av vårt boende.

Vi besöker Vergelegen som är en av Helderbergs Wine Estates med sin magiskt fina trädgård, bibliotek, vilda djur och beundrar vingårdens historia. Här väntar en fin upplevelse på en Heritage rundvandring tillsammans med en engelsktalande guide, ett besök på deras Winecellar, en vinprovning och lunch som ingår i priset (dryck bekostas på egen hand).

Middag på egen hand i Somerset-West/Gordons Bay.

Vi startar dagen genom att köra till Kapstaden.

På vägen in till Kapstaden får vi en första bild av staden, som breder ut sig vid foten av Table Mountain. Om vädret tillåter tar vi linbanan upp till toppen av Table Mountain. Detta ståtliga berg, 1000 m.ö.h, tillåter en fantastisk utsikt över Kapstaden. Vi insuper vyerna från toppen. Här blir det lunch på egen hand.

Nu är det dags att bekanta oss med vår engelsktalande guide. Guiden tar oss genom Cape Company Gardens som är den trädgården som har sitt ursprung i samband med Jan van Riebeeck’s ankomst till Sydafrika – 1652. Men vi bekantar oss även med ett antal av Sydafrikas regeringsbyggnader och stadens historiska bakgrund.

På väg tillbaka till Somerset-West/Gordons Bay så stannar vi i Bo-Kaap som är ett litet Malay samhälle i Kapstaden som grundades av fångar som hämtades av holländarna mellan 1700-talet och 1800-talet. Bo-Kaap ligger på de branta sluttningarna av Signal Hill, väster om City Bowl. De färgglada traditionella husen som leder de branta kullarna gör att gatan ser mer levande ut. Det finns flera moskéer runt gatorna. Många människor kan ses med den lokala traditionella malaysiska klänningen också. Här kan man passa på att köpa färska torkade kryddor (malayerna är kända för sina färska kryddor!).

Middag på egen hand i Somerset-West/Gordons Bay.

Idag passar vi på att besöka den världsberömda Botaniska trädgården Kirstenbosch som är en av de stora Botaniska trädgårdarna i världen. Den är belägen mot den östra sluttningen av Table Mountain, Kapstaden. Med bland över 7000 inhemska växtarter, flera av dem mycket sällsynta. Här väntar en fin upplevelse tillsammans med en engelsktalande guide.

Efter vi har njutit av lunch på egen hand vid Kirstenbosch Botanical Garden så bär det av mot Groot Constantia som är en av de äldsta vingårdarna i Sydafrika. Här tar vi en välförtjänad vinprovning eller om du önskar något annat alternativ så varför inte välja traditionellt te/kaffe med scones!

Middag på egen hand i Somerset-West/Gordons Bay.

Idag åker vi till Hermanus där vi har chans att se valar när de leker. Vi äter lunch på egen hand i närheten av Hermanus.

Efter Hermanus är det dags att ta den vackra vägen ”Whale Route” tillbaka till Somerset-Wes/Gordons Bay, med ett stopp på Harold Porter Botanisk trädgård. Denna vackra trädgård ligger i centrum av den kustnära fynbos där floran är som rikast. De huvudsakliga fynbosfamiljerna (proteas, ericas och restios) finns här liksom andra viktiga växtfamiljer såsom iris, prästkragar och orkidéer. Här väntar en fin naturupplevelse tillsammans med en engelsktalande guide.

Middag på egen hand i Somerset-West/Gordons Bay.

Idag kan du själv bestämma vad du vill göra! Med andra 0rd, denna dag hjälper vi dig att uppleva något speciellt som du saknar i reseprogrammet. (OBS! Vissa förslag på utflykter är väderberoende)
TEX:
– Besöka Robben Island, ön som Nelson Mandela satt fängslad i 19 år
– Besöka en Kåkstad
– Dyka med hajar
– Vila vid poolkanten/på stranden
– Åka på en “shoppingtur” till Somerset Mall, där det finns fantastiska möjligheter i alla affärer.

Listan är lång men självklart hjälper vi Er att planera och boka Era utflykter för dagen.

Utflykter, lunch och middag är på egen hand i Somerset-West/Gordons Bay.

Idag är det en händelserik dag!
Vi kör mot Chapmans Peak Drive som betraktas som en av världens mest natursköna väg att köra på. Denna väg sträcker sig 9 km mellan Hout Bay och Noordhoek på Cape Towns västkust. På ena vägsidan finns bergen som stiger upp och på andra sidan finns Atlanten som tillsammans bildar en otrolig utsikt vid varje kurva; det finns 114 av dem.
VEM VET KANSKE VI HITTAR DEN VILDA PELARGONEN PÅ VÄGEN!

Därefter besöker vi Cape Point, som ingår i UNESCO:s världsarv. Där vi tar lunch på egen hand.

Efter lunchen på en restauranger med Sydafrikas finaste utsikt, tar vi oss upp till fyren där vi upplever den otroligt vackra utsikten över Cape of Good Hope – Godahoppsudden med Atlanten och False Bay i bakgrunden. Här tar upplevelsen inte slut, för de som vill kan ta en promenad till Cape of Good Hope via Dias Beach och för dem som inte vill gå så kör vi runt till Cape of Good Hope.

Efter denna storslagna utsikt med nostalgiska anor från 1600-talet gör vi ett stopp i Simons Town för ett besök till Boulders Beach Penguin Colony för att uppleva pingviner i sin naturliga omgivning.

Middag på egen hand i Somerset-West/Gordons Bay.

Nu är det dags att checka ut från vårt boende.

Idag är vi redo för den Sydafrikanska Västkusten. Vi kör på vägen genom Stellenbosch till Malmesbury där vi stannar för en vinprovning på Swartland Cellars. Vi stannar även för lunch (på egen hand) innan vi kör vidare till Langebaan Fossil Park där vi kan uppleva västkusten när den var som vildast. Detta genom att se fossilerna av björnar, sabertandkatter, korthalsade giraffer och många andra exotiska djuren som bebodde västkusten cirka 5 miljoner år sedan.

Vägarna tar oss sedan vidare till Paternoster/Langebaan där vi checkar in på ett mellanklass B&B/hotell. Bed & Breakfast ingår. Restaurang finns på området.

Middag på egen hand i Paternoster/Langebaan

Sovmorgon, lång promenad och en avkopplande frukost innan vi tar oss till Strandlopertjie.

Här kommer vi att njuta av en underbar lunch med de bästa av havets läckerheter från västkusten. Man kan även träffa lokala sydafrikaner från västkusten och bekanta oss med västkusttraditioner. En lunch som ingår i priset och som tar ca 4 timmar (dryck bekostas på egen hand).
För dem som vågar, kan eller vill får gärna känna på temperaturen i Atlantens vatten.

Middag är på egen hand.

Nu är det dags att checka ut från vårt boende. Innan vi reser vidare tillbaka till Stellenbosch så stannar vi för ett besök på en Olivfarm utanför Darling. Här provar vi oliver och bara njuter av den lugna omgivningen.

Nästa stopp är på Darling Winery där vi har en vinprovning medan vi njuta av en lätt lunch i form av en cheese plate som ingår i priset. Sedan tar vi vägen till Stellenbosch. Här checkar Ni in på ett mellanklass B&B/hotell. Bed & Breakfast ingår. Restaurang finns på området/i närheten.

Middag på egen hand i Stellenbosch.

Vi börjar dagen med ett besök på Babylonstoren. En vingård utanför Franschoek. Här har de inte bara vin utan är också kända för deras stora trädgård som innefattar en storslagen frukt- och grönsaksträdgård mitt i hjärtat av gården.
Här promenerar vi runt tillsammans med en Engelsktalande guide. Vi kan sedan njuta av allt som denna Ekologiska Trädgård närproducerar genom att äta lunch som ingår i priset (dryck bekostas på egen hand).

Efter besök på farmen kör vi vidare till Fairview Wine & Cheese Estate utanför Paarl.

Här väntar en Mastervinprovning kombinerat med getost.

Middag på egen hand i Somerset-West.

Utan tillägg “Victoriafallen” efter gruppresan så kör vi Er till Cape International Airport för hemresa till Sverige.

Åter i Sverige.

Victoriafallen tillägg (i Zimbabwe)

Ett besök till Victoriafallen (som tillägg) kan kombineras med denna resa, efter eget önskemål och budget och tidpunkt (innan eller efter denna Gruppresa), med boende, utflykter och transport.

För mer information kontakta oss på e-post:  ls@SkonaSydafrika.se

Resans pris och vad som ingår

Resans pris är 34 000 SEK per person

I priset ingår:
Alla inträden enligt programmet

 • Alla vinprovningar
 • Olivprovning dag 14
 • Engelsktalande guide vid besök av Langebaan Fosil Park dag 12
 • Alla Engelsktalande guider från Sydafrikanska turistbyrån Satour vid besök av Botaniska Trädgårdarna
  dag 6, 7, 8 och 9.
 • Engelsktalande guide när vi besöker Babylonstoren dag 15
 • Lunch dag 6, 13, 14 och 15 (dryck bekostas på egen hand).
 • Alla marktransporter med privat minibuss
 • 7 övernattningar i mellanklasshotell eller B&B i Somerset-West/Gordons Bay
 • 2 övernattningar i mellanklasshotell eller B&B i Stellenbosch
 • 2 övernattningar på ett mellanklasshotell eller B&B i Paternoster eller Langebaan
 • Dubbelrum; alternativt tillägg för enkelrum tillkommer
 • Frukost alla dagar
 • 4 övernattningar på en 3-stjärnig Private Safari Lodge utanför Krüger National Park där frukost och kvällsmat ingår (dryck bekostas på egen hand).
 • 2 heldagssafari på öppet fordon (dag 2 och 4)
 • 1 Bush Braai med Safari dag 3
 • Turistskatt
 • Inträde och conservation fees för alla tre dagar i Krüger National Park (8-10/11-2022)
 • Grattis WiFi i bussen
 • Vi har alltid kallt vatten och något typiskt Sydafrikanskt att “nibbla” på i minibussen som ingår i priset
 • SkönaSydafrika är tillgängliga 24 timmar om dygnet

I priset ovan ingår inte flygresa till och från Sydafrika, läs mer om hur du bokar flyg på bästa sätt här >>

Hur anmälan och betalning går till för denna resa:

Minimum antal för att resan ska bli av är 6 personer per gruppresa. Senast anmälningsdatum är 6 september 2022.
Om du vill följa med oss på resan så kontaktar du oss på e-post:  ls@Skonasydafrika.se, eller så skickar du en förfrågan via vårt formulär >>

 • Gör en anmälan.
 • Betala bokningsavgiften på 50% (17 000SEK) in på Bankgiro 5190-5057 senast den 6 september 2022 (Senast anmälningsdatum).
 • Skriv ditt namn, adress, telefonnummer och din e-postadress med inbetalning.
 • Resterande summa (17 000SEK) betalas senast 30 dagar innan resan, vilket är den 6 oktober 2022.

Vi skickar alla resehandlingar, vouchers, kartor, m.m. efter att slutbetalning är gjord.

OBS! Anmälan är bindande.

Här kan du läsa sådant som är bra att veta inför din resa >>