Hoppa till innehåll

Gruppresa 4 | En mycket prisvärd resa som ger mer smak för sydafrika

 Följ med oss på en fantastisk rundresa  (med Skandinavisk reseledare) och upplev Sydafrika med sin vackra natur, pingviner, valar, mysiga kuststäder, vingårdar, storslagna utsikter och härliga dagar i Kapstaden!

Kapstaden | Whale Route | Vindistrikten

Vi på SkönaSydafrika utlovar både många härliga semesterminnen och mersmak för Sydafrika!
Resan kan kombineras med Safari eller ett besök till Victoriafallen i Zimbabwe
(som tillägg) efter eget önskemål och budget.

RESPLAN

OBS! Det är viktigt att tänka på att vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Här kan du läsa sådant som är bra att veta inför din resa >>

Klicka på respektive dag nedan för att läsa mer om vad som händer just den dagen under resan.

Vi möter upp Er på Cape Town International Airport i Kapstaden. Ni checkar in på ett mellanklasshotell/B&B som ligger ca 30 km utanför Kapstaden mitt i Vindistriktet.

Idag tar vi det lugnt efter en lång resa men vi träffas på kvällen för en gemensam välkomstmiddag som ingår i priset.

Dagen spenderar vi i närheten av vårt boende.
Vi besöker Vergelegen som är en av Helderbergs Wine Estates med sin magiskt fina trädgård, bibliotek, vilda djur och beundrar vingårdens historia.
Här väntar en fin upplevelse på en Heritage rundvandring tillsammans med en engelsktalande guide, ett besök på deras winecellar, en vinprovning och lunch som ingår i priset (dryck bekostas på egen hand).
Middag på egen hand i Somerset-West/Gordons Bay.

OBS! Vissa av dagens utflykter är väderberoende.

Vi startar dagen genom att köra till Kapstaden. På väg in till Kapstaden får vi en första bild av staden, som breder ut sig vid foten av Table Mountain. Om vädret tillåter tar vi linbanan upp till toppen av Table Mountain. Detta ståtliga berg, 1000 m.ö.h, erbjuder en fantastisk utsikt över Kapstaden. Vi insuper vyerna från toppen. Här blir det lunch på egen hand.

Efter lunch så tar vi oss till Bo-Kaap som är en liten Malay stad i Kapstaden som grundades av fångar som hämtades av holländarna mellan 1700-talet och 1800-talet. Bo-Kaap ligger på de branta sluttningarna av Signal Hill, väster om City Bowl. De färgglada traditionella husen som leder de branta kullarna gör att gatan ser mer levande ut. Det finns flera moskéer runt gatorna. Många människor kan ses med den lokala traditionella malaysiska klänningen också. Här kan man passa på att köpa färska torkade kryddor (malayerna är kända för sina färska kryddor!).

Middag på egen hand i Somerset-West/Gordons Bay.

Idag är det dags att besöka vingårdar.
Vårt första stopp är på en familjeägd vingård väster om Franschoek, som ligger inbäddat i skuggan av grönskande gamla ekar.

Nästa stopp för dagen är på en Wine and Cheese Estate i “Agter Paarl” för en ost och mastervinprovning. Här avnjuter vi även lunch på egen hand.

Efter lunch stannar vi på en naturskön vingård som ligger utanför Stellenbosch.
Middag är på egen hand i Somerset-West/Gordons Bay.

Idag åker vi till Hermanus där vi har chans att se valar när de leker.
Vi äter lunch på egen hand i närheten av Hermanus.
Efter Hermanus är det dags att ta den fina vägen “Whale Route” tillbaka till Somerset-Wes/Gordons bay, med ett stopp i Betty’s Bay på African penguins, Stony Point Nature Reserve.

Middag på egen hand i Somerset-Wes/Gordons bay.

Idag får du själv bestämma vad du vill göra! Med andra 0rd, denna dag hjälper vi dig att uppleva något speciellt som du saknar i reseprogrammet.

(OBS! Vissa förslag på utflykter är väderberoende)

T EX:

– Besöka Robben Island, ön som Nelson Mandela satt fängslad i 19 år

– Ett besök på ett Township

– Dyka med hajar

– Vila vid poolkanten/på stranden

– Åka på en “shoppingtur” i Somerset Mall, där det finns fantastiska möjligheter i alla affärer.

Självklart hjälper vi Er att planera och boka Era utflykter för dagen.

Utflykter, lunch och middag är på egen hand i Somerset-West/Gordons Bay.

Idag är det en händelserik dag!
Vi kör mot Chapmans Peak Drive som betraktas som en av världens mest natursköna väg att köra på. Denna väg sträcker sig 9 km mellan Hout Bay och Noordhoek på Cape Towns västkust. På ena vägsidan finns bergen som stiger upp och på andra sidan finns Atlanten som tillsammans bildar en otrolig utsikt vid varje kurva; det finns 114 av dem.

Därefter besöker vi Cape Point, som ingår i UNESCO:s världsarv. Där vi tar lunch på egen hand.

Efter en lunch på egen hand på en restaurang med en av Sydafrikas finaste utsikt, tar vi oss upp till fyren. Där vi upplever den otroligt vackra utsikten över Cape of Good Hope – Godahoppsudden med Atlanten och False Bay i bakgrunden. Här tar upplevelsen inte slut, för de som vill kan ta en promenad till Cape of Good Hope via Dias Beach och för dem som inte vill gå så kör vi runt till Cape Good Hope.

Middag på egen hand i Somerset-West/Gordons Bay.

Dagen börjar vi med ett besök på Babylonstoren. En vingård utanför Franschoek. Här har de inte enbart vin utan de är även kända för deras stora trädgård som innefattar en storslagen frukt- och grönsaksträdgård mitt i hjärtat av gården. Här promenerar vi runt tillsammans med en Engelsktalande guide. Vi kan sedan njuta av allt som denna hälsosamma trädgård närproducerar genom att äta lunch som ingår i priset (dryck bekostas på egen hand).

Kolla gärna här för ett fin inslag om gården.

Efter besök på farmen kör vi vidare till Le Bonheur Reptile Adventures. Här kommer vi att njuta av en krokodilguidning och ormutställning. Beroende på din adrenalintröskel kan du även dyka ner i en bur till krokodilerna (ingår inte i priset).

Här finns även en unik shoppingupplevelse i Le Bonheur-butik som specialiserat sig på krokodilläderprodukter och lokalt tillverkade föremål.

Middag på egen hand i Somerset-West/Gordons Bay.

Dagen startar vi med en Engelskguidad tur på Cape Town Ostrich Ranch. Vi lära oss mer om strutsar och vi får även mata dem om så önskas.

Nästa stop är i Melkbosstrand var vi avnjuta lunch på egen hand.

Men dagen slutar inte här, vi kör även till Bloubergstrand för den fantastiska utsikten mot Kapstaden och Table Mountain. Kanske blir det ett foto och även kanske en själve och 2? (Om väder tillåter det).

Middag på egen hand i Somerset-West/Gordons Bay.

Dagen startar vi med en Engelskguidad tur i Kirstenbosch National Botanical Garden.
Trädgården är belägen mot den östra sluttningen av Table Mountain, Kapstaden och är även ansedd som en av de stora Botaniska trädgårdarna i världen.

Här njuter vi av lunchen på egen hand.

Efter lunch så kör vi vidare till Great Constantia en av de äldsta vingårder i Sydafrika. Här kan man välja mellan afternoon tea och vinprovning.

Middag på egen hand i Somerset-West/Gordons Bay.

Vi börja dagen med en Methode Cap Classic bubbelvinprovning med ett matchande tillbehör av egen önskan på en vingård utanför Stellenbosch.

Här efter kör vi till centrala Stellenbosch var vi tillsammans med en engelsktalande guide besöka vi den vackra “Botanical Garden of the University of Stellenbosch”. Här avnjuta vi även en light lunch (på egen hand)

Sista stop för dagen är på en Viktoriansk butik som ser likadan ut som den gjorde på den Viktoriansk tiden. Butiken har varit en “Stellenbosch-institution” sedan 1904 och är nu ett nationalmonument som erbjuder alla typer av bric och brac med härliga mat och produkter.

Middagen är på egen hand i Somerset-West/Gordons Bay.

Sista dagen innan hemresa besöker vi V&A Waterfront i Kapstaden.

Här är det dags att besöka Två Oceans Aquarium. Ocean Experience är en helt ny, unik möjlighet att komma mycket närmare och lite mer personlig med djuren i I&J Ocean Exhibit. Var med och umgås med vänliga sköldpaddorna Bob och Sandy i deras säkra miljö.

Lunch på egen hand.

Eftermiddag är det dags för “Egen Tid” bekanta dig med vad V&A Waterfront mer har att bjuda på, shoppa, eller koppla av med en underbar utsikt över Table Mountain, du väljer själv.

Givetvis finns vi i närheten om du önskar råd eller assistans för att njuta av Er upplevelse.

Middagen är på egen hand i Somerset-West/Gordons Bay.

Har du inte valt Safari- eller Victoriafallen tillägg efter gruppresan så kör vi Er till Cape International Airport för hemresa till Sverige.

Åter i Sverige.

Safaritillägg

Safaritillägg kan kombineras med denna resa, efter eget önskemål och budget och tidpunkt (innan eller efter denna Gruppresa).

Exempelvis kan ni bo i en Private Lodge i närheten av Kapstaden eller i en Private Lodge utanför Krüger National Park.

Alternativt i själva Krüger National Park.

Mer info finns på sidan om Safari eller kontakta oss för mer information på e-post ls@SkonaSydafrika.se

Victoriafallen tillägg (i Zimbabwe)

Ett besök till Victoriafallen (som tillägg) kan kombineras med denna resa, efter eget önskemål och budget och tidpunkt (innan eller efter denna Gruppresa), med boende, utflykter och transport.

För mer information kontakta oss på e-post:  ls@SkonaSydafrika.se

Resans pris och vad som ingår

Allt detta och mera från 26 000 SEK per person i mån av plats.

I priset ingår:

· Alla inträden enligt programmet och aktiviteter
· Välkomstmiddag dag 1
· Lunch dag 2 och dag 8 (dryck bekostas på egen hand)
· Engelsktalande Guide dag 2, 8, 9, 10 och dag 11
· Alla vinprovningar
· Alla marktransporter med privat minibuss
· 12 övernattningar i mellanklasshotell eller B&B i Somerset-West/Gordons Bay
· Dubbelrum; alternativt tillägg för enkelrum tillkommer
· Frukost alla dagar
· Gratis WiFi i bussen
· Vi har alltid kallt vatten och något typiskt Sydafrikanskt att ”nibbla” på i minibuss som ingår i priset.
· SkönaSydafrika är tillgängliga 24 timmar om dygnet som värd och reseledare.

I priset ovan ingår inte flygresa till och från Sydafrika, läs mer om hur du bokar flyg på bästa sätt här >>

Hur anmälan och betalning går till för denna resa:

Om du vill att vi ska skräddasy din resa, kontaktar du oss på e-post:  ls@Skonasydafrika.se, eller så skickar du en förfrågan via vårt formulär >>

  • Vi Skräddasyr Er resa tillsammans med Er efter önskemål och budget.
  • Vi skickar en resplan med offert och våra villkor till Er/kontaktperson för gruppen.
  • Är Ni nöjda så betalar Ni en bokningsavgift på 50% av totalsumma av resa in på Bankgiro 5190-5057 inom 10 dagar (datum finns i offerten)
  • Skriv ditt kund nr, namn, adress, telefonnummer och din e-postadress med inbetalning.
  • Vi bekräftar att din resa är bokat och att anmälan nu är bindande, genom att skicka en betalningsbekräftelse till dig/Kontaktperson för gruppen.
  • Resterande summa betalas senast 30 dagar innan resdatum finns i (offerten).

Vi skickar alla resehandlingar, vouchers, kartor, m.m. efter att slutbetalning är gjord.

OBS! Anmälan är bindande efter 50% bokningsavgift är betalt.

Här kan du läsa sådant som är bra att veta inför din resa >>

20220312_104605