Hoppa till innehåll

Gruppresa 5 | Årets bästa och mest oförglömliga Trädgårdsresa!

Följ med oss på en fantastisk Trädgårdsresa  (med Skandinavisk reseledare) och upplev Sydafrika´s vackra natur.

Ett måste om man tycker om Botaniska Trädgårdar!
Det blir en rofylld, intressant och fullspäckad resa!

Kapstaden | Whale Route | Vindistrikten | Krüger National Park

Resan kan kombineras med ett besök till Victoriafallen i Zimbabwe
(som tillägg) efter eget önskemål och budget.

RESPLAN

OBS! Det är viktigt att tänka på att vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Här kan du läsa sådant som är bra att veta inför din resa >>

Klicka på respektive dag nedan för att läsa mer om vad som händer den dagen under resan.

Vi möter upp Er på Nelspruit Airport.
Vi checkar in på ett 4-stjärnigt Private Safari Lodge, på gränsen till Krüger National Park. Bed & Breakfast med inkluderad kvällsmat (dryck bekostas på egen hand).
Nu väntar flera dagar för att spana på de The Big 5!

Tidig morgon åker vi tillsammans med en guide på en Heldags Safari i Krüger National Park som grundades i 1898 och är så stort som 2 Skåne.

Förmiddag tar vi det lugnt på boendet, kanske tar en lång promenad längs staketet som skiljer oss från Krüger National Park innan vi åker på en Bushbraai på sen eftermiddag.
Bush Braai är en middag som inkluderar en Solnedgångs Safari och en Natt Safari.

När vi kommer in i parken på eftermiddagen börjar vi med en Solnedgångs Safari som tar oss till en EXKLUSIV Bush Braai-plats.

Vid ankomst avnjuter vi en välkomstdrink runt elden och upplever den Afrikanska solnedgången följd av en Bush-middag under Afrikansk himmel med naturen och Krüger-ljudet i bakgrunden. Vi kommer att spendera cirka 2 timmar på Bush Braai platsen.

Efter middagen avgår vi med en guide på en nattkörning och som tar oss tillbaka till Crocodile Bridge för att lämna parken.

Idag är det dags igen för att åka tillsammans med en guide på en Heldags Safari i Krüger National Park.

Idag åker vi på en Panorama Day Tour” med engelsk guide! Med andra ord en full späckad dag.

Vi kommer bland annat titta på:
Lisbon Falls, Berlin Falls, Bourkes Luck Potholes, Tree Rondavels, Lowveld View, Blyde River Canyon, Gods Windows, Pinnacle Falls och Mac Mac Falls.

Lunch ingår i priset (dryck bekostas på egen hand).

Nu är det dags att lämna vildmarken och åka till Nelspruit flygplats.

Därifrån flyger vi till Kapstaden via Johannesburg. Ni checkar in på ett mellanklasshotell/B&B som ligger ca 30 km utanför Kapstaden mitt i Vindistriktet.

Bed & Breakfast ingår.

Resten av dagen tar vi det lugnt.

Dagen spenderar vi i närheten av vårt boende.

Vi besöker Vergelegen som är en av Helderbergs Wine Estates med sin magiskt fina trädgård, bibliotek, vilda djur och beundrar vingårdens historia. Här väntar en fin upplevelse på en Heritage rundvandring tillsammans med en engelsktalande guide, ett besök på deras Winecellar, en vinprovning och lunch som ingår i priset (dryck bekostas på egen hand).

Middag på egen hand i Somerset-West/Gordons Bay.

Vi startar dagen genom att köra till Kapstaden.

På vägen in till Kapstaden får vi en första bild av staden, som breder ut sig vid foten av Table Mountain. Om vädret tillåter tar vi linbanan upp till toppen av Table Mountain. Detta ståtliga berg, 1000 m.ö.h, tillåter en fantastisk utsikt över Kapstaden. Vi insuper vyerna från toppen. Här blir det lunch på egen hand.

Nu är det dags att bekanta oss med vår engelsktalande guide. Guiden tar oss genom Cape Company Gardens som är den trädgården som har sitt ursprung i samband med Jan van Riebeeck’s ankomst till Sydafrika – 1652. Men vi bekantar oss även med ett antal av Sydafrikas regeringsbyggnader och stadens historiska bakgrund.

På väg tillbaka till Somerset-West/Gordons Bay så stannar vi i Bo-Kaap som är ett litet Malay samhälle i Kapstaden som grundades av fångar som hämtades av holländarna mellan 1700-talet och 1800-talet. Bo-Kaap ligger på de branta sluttningarna av Signal Hill, väster om City Bowl. De färgglada traditionella husen som leder de branta kullarna gör att gatan ser mer levande ut. Det finns flera moskéer runt gatorna. Många människor kan ses med den lokala traditionella malaysiska klänningen också. Här kan man passa på att köpa färska torkade kryddor (malayerna är kända för sina färska kryddor!).

Middag på egen hand i Somerset-West/Gordons Bay.

Idag passar vi på att besöka den världsberömda Botaniska trädgården Kirstenbosch som är en av de stora Botaniska trädgårdarna i världen. Den är belägen mot den östra sluttningen av Table Mountain, Kapstaden. Med bland över 7000 inhemska växtarter, flera av dem mycket sällsynta. Här väntar en fin upplevelse tillsammans med en engelsktalande guide.

Efter vi har njutit av lunch på egen hand vid Kirstenbosch Botanical Garden så bär det av mot Groot Constantia som är en av de äldsta vingårdarna i Sydafrika. Här tar vi en välförtjänad vinprovning eller om du önskar något annat alternativ så varför inte välja traditionellt te/kaffe med scones!

Middag på egen hand i Somerset-West/Gordons Bay.

Idag åker vi till Hermanus där vi har chans att se valar när de leker. Vi äter lunch på egen hand i närheten av Hermanus.

Efter Hermanus är det dags att ta den vackra vägen ”Whale Route” tillbaka till Somerset-Wes/Gordons Bay, med ett stopp på Harold Porter Botaniska trädgård.

Denna vackra trädgård ligger i centrum av den kustnära fynbos där floran är som rikast. De huvudsakliga fynbosfamiljerna (proteas, ericas och restios) finns här liksom andra viktiga växtfamiljer såsom iris, prästkragar och orkidéer. Här väntar en fin naturupplevelse tillsammans med en engelsktalande guide.

Vi stannar även i Betty’s Bay på African penguins, Stony Point Nature Reserve för att beundra dem fina stiliga Pickvinarna.

Middag på egen hand i Somerset-West/Gordons Bay.

Idag kan du själv bestämma vad du vill göra! Med andra 0rd, denna dag hjälper vi dig att uppleva något speciellt som du saknar i reseprogrammet. (OBS! Vissa förslag på utflykter är väderberoende)
TEX:
– Besöka Robben Island, ön som Nelson Mandela satt fängslad i 19 år
– Besöka en Kåkstad
– Dyka med hajar
– Vila vid poolkanten/på stranden
– Åka på en “shoppingtur” till Somerset Mall, där det finns fantastiska möjligheter i alla affärer.

Listan är lång men självklart hjälper vi Er att planera och boka Era utflykter för dagen.

Utflykter, lunch och middag är på egen hand i Somerset-West/Gordons Bay.

Idag är det en händelserik dag!
Vi kör mot Chapmans Peak Drive som betraktas som en av världens mest natursköna väg att köra på. Denna väg sträcker sig 9 km mellan Hout Bay och Noordhoek på Cape Towns västkust. På ena vägsidan finns bergen som stiger upp och på andra sidan finns Atlanten som tillsammans bildar en otrolig utsikt vid varje kurva; det finns 114 av dem.
VEM VET KANSKE VI HITTAR DEN VILDA PELARGONEN PÅ VÄGEN!

Därefter besöker vi Cape Point, som ingår i UNESCO:s världsarv. Där vi tar lunch på egen hand.

Efter lunchen på en restauranger med Sydafrikas finaste utsikt, tar vi oss upp till fyren där vi upplever den otroligt vackra utsikten över Cape of Good Hope – Godahoppsudden med Atlanten och False Bay i bakgrunden. Här tar upplevelsen inte slut, för de som vill kan ta en promenad till Cape of Good Hope via Dias Beach och för dem som inte vill gå så kör vi runt till Cape of Good Hope.

Middag på egen hand i Somerset-West/Gordons Bay.

Vi börjar dagen med ett besök på Babylonstoren. En vingård utanför Franschoek. Här har de inte bara vin utan är också kända för deras stora trädgård som innefattar en storslagen frukt- och grönsaksträdgård mitt i hjärtat av gården.
Här promenerar vi runt tillsammans med en Engelsktalande guide. Vi kan sedan njuta av allt som denna Ekologiska Trädgård närproducerats genom att äta lunch som ingår i priset (dryck bekostas på egen hand).

Kolla gärna här för ett fint inslag om gården.

Efter Lunchen tar vi oss vidare till en fantastisk trädgård på utkanten av Stellenbosch. Här gör vi en rundvandring tillsammans med en engelsktalande Guide.

Middag på egen hand i Somerset-West/Gordons Bay.

Idag besöker vi inte mindre än 3 olika vingårdar i 3 olika vindistrikt.

Vårt första stopp är på en familjeägd vingård väster om Franschhoek, som ligger inbäddat i skuggan av grönskande gamla ekar.

Nästa stopp för dagen är på en Wine and Cheese Estate i “Agter Paarl” för en ost och mastervinprovning.
Här avnjuter vi även lunch på egen hand.

Efter lunch stannar vi på en naturskön vingård som ligger utanför Stellenbosch.

Middag är på egen hand i Somerset-West/Gordons Bay.

Utan tillägg “Victoriafallen” efter gruppresan så kör vi Er till Cape International Airport för hemresa till Sverige.

Åter i Sverige.

Victoriafallen tillägg (i Zimbabwe)

Ett besök till Victoriafallen (som tillägg) kan kombineras med denna resa, efter eget önskemål och budget och tidpunkt (innan eller efter denna Gruppresa), med boende, utflykter och transport.

För mer information kontakta oss på e-post:  ls@SkonaSydafrika.se

Resans pris och vad som ingår

Allt detta och mera från 38 700 SEK per person i mån av plats.

I priset ingår:

 • Alla inträden enligt programmet
 • Alla vinprovningar
 • Engelsktalande guider dag 5, 7, 8, 9, 10 och 13
 • Lunch dag 5, 7 och 13 (dryck bekostas på egen hand).
 • Alla marktransporter med privat minibuss
 • 9 övernattningar i mellanklasshotell eller B&B i Somerset-West/Gordons Bay
 • Dubbelrum; alternativt tillägg för enkelrum tillkommer
 • Frukost alla dagar
 • 5 övernattningar på en 4-stjärnig Private Safari Lodge utanför Krüger National Park där frukost och kvällsmat ingår (dryck bekostas på egen hand).
 • 2 heldagssafari på öppet fordon (dag 2 och 4)
 • 1 Bush Braai med Safari dag 3
 • Turistskatt
 • Panorama Day Tour
 • Inträde och conservation fees för alla tre dagar i Krüger National Park (dag 2, 3 och 4)
 • Gratis WiFi i bussen
 • Vi har alltid kallt vatten och något typiskt Sydafrikanskt att “nibbla” på i minibussen som ingår i priset
 • SkönaSydafrika är tillgängliga 24 timmar om dygnet som värd och reseledare


I priset ovan ingår inte flygresa till och från Sydafrika, läs mer om hur du bokar flyg på bästa sätt här >>

Hur anmälan och betalning går till för denna resa:

Om du vill att vi ska skräddasy din resa, kontaktar du oss på e-post:  ls@Skonasydafrika.se, eller så skickar du en förfrågan via vårt formulär >>

 • Vi Skräddasyr Er resa tillsammans med Er efter önskemål och budget.
 • Vi skickar en resplan med offert och våra villkor till Er/kontaktperson för gruppen.
 • Är Ni nöjda så betalar Ni en bokningsavgift på 50% av totalsumma av resa in på Bankgiro 5190-5057 inom 10 dagar (datum finns i offerten)
 • Skriv ditt kund nr, namn, adress, telefonnummer och din e-postadress med inbetalning.
 • Vi bekräftar att din resa är bokat och att anmälan nu är bindande, genom att skicka en betalningsbekräftelse till dig/Kontaktperson för gruppen.
 • Resterande summa betalas senast 30 dagar innan resdatum finns i (offerten).

Vi skickar alla resehandlingar, vouchers, kartor, m.m. efter att slutbetalning är gjord.

OBS! Anmälan är bindande efter 50% bokningsavgift är betalt.

Här kan du läsa sådant som är bra att veta inför din resa >>