Hoppa till innehåll

Gruppresa 6 | Klassisk Sydafrikaresa

Följ på en fantastisk rundresa  (med Skandinavisk reseledare) och upplev en klassisk Sydafrikaresa som tilltalar alla sinnen.
Besöka Kapstaden, med Table Mountain, Bo-Kaap, Goda Hope och mycket mera.

Resan fortsätter till fina vingårdar i olika Vindistrikt, Garden Route med sin fantastiska natur, Route 62 och även The Whale Route, med så mycket att uppleva! Ni kommer att njuta av sol, vackra omgivningar olika landskap och oförglömliga stunder.

Kapstaden | Whale Route | Vindistrikten | Garden Route | Route 62

Resan kan kombineras med Safari eller ett besök till Victoriafallen i Zimbabwe
(som tillägg) efter eget önskemål och budget.

OBS! Det är viktigt att tänka på att vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Här kan du läsa sådant som är bra att veta inför din resa >>

Klicka på respektive dag nedan för att läsa mer om vad som händer den dagen under resan.I vall av en 

Vi möter upp Er på Cape Town International Airport i Kapstaden. Ni checkar in på ett mellanklasshotell/B&B i Helderberg som är ett vinproducerande område i västra Kapprovinsen i Sydafrika och ett distrikt i staden Kapstaden.

Idag tar vi det lugnt efter en lång resa men vi träffas på kvällen för en gemensam välkomstmiddag som ingår i priset.

Idag är det en händelserik dag!
Vi kör mot Chapmans Peak Drive som betraktas som en av världens mest natursköna väg att köra på. Denna väg sträcker sig 9 km mellan Hout Bay och Noordhoek på Cape Towns västkust. På ena vägsidan finns bergen som stiger upp och på andra sidan finns Atlanten som tillsammans bildar en otrolig utsikt vid varje kurva; det finns 114 av dem.
Därefter besöker vi Cape Point, som ingår i UNESCO:s världsarv.

Där vi tar lunch på egen hand.

Efter en lunch på egen hand på en restaurant med en av Sydafrikas finast utsikter, tar vi oss upp till fyren där vi upplever den otroligt vackra utsikten över Cape of Good Hope – Godahoppsudden med Atlanten och False Bay i bakgrunden. Här tar upplevelsen inte slut.

De som vill kan ta en promenad till Cape of Good Hope via Dias Beach och för dem som inte vill gå så kör vi till Cape of Good Hope.

Middag på egen hand i Somerset-West/Gordons Bay.

OBS! Dagens utflykter är väderberoende.
Vi startar tidigt på dagen genom att köra till Kapstaden.

På vägen in till Kapstaden får vi en bild av staden, som breder ut sig vid foten av Tafelberget. Om vädret tillåter tar vi linbanan upp till toppen av Table Mountain. Detta ståtliga berg, 1000 m.ö.h, tillåter en fantastisk utsikt över Kapstaden. Vi insuper vyerna från toppen. Här blir det lunch på egen hand.
Därefter besöker vi Signal Hill med sin storslagna utsikt över Table Bay och Atlanten.

På väg tillbaka till Somerset-West/Gordons Bay så stannar vi i Bo-Kaap som är en liten Malay stad i Kapstaden som grundades av fångarna som hämtades av holländarna mellan 1700-talet och 1800-talet. Bo-Kaap ligger på de branta sluttningarna av Signal Hill, väster om City Bowl. De färgglada traditionella husen som leder de branta kullarna gör att gatan ser mer levande ut. Det finns flera moskéer runt gatorna. Många människor kan ses med den lokala traditionella malaysiska klänningen också. Här kan man passa på att köpa färsk torkade kryddor.

Middag är på egen hand i Somerset-West/Gordons Bay.

Vad är ett besök till Sydafrika utan ett besök på vingårdar?

Idag är det dags att besöka vingårdar.
Första stoppet gör vi på KWV i Paarl. Där kommer vi att gå med en guide på en rundvandring och avnjuter sedan en vinprovning.

Efter detta besök så åker vi till Fairview en Wine and Cheese Estate i ”Agter Paarl”. Efter/innan en lunch på egen hand så avnjuter vi en Master vin- och ostprovning som ingår i priset här. På vägen hem till hotellet stannar vi på den natursköna Muratie vingård som ligger utanför Stellenbosch.

Middag är på egen hand i Somerset-West/Gordons Bay.

Idag får du själv bestämma vad du vill göra! Med andra 0rd, denna dag hjälper vi dig att uppleva något speciellt som du saknar i reseprogrammet. (OBS! Vissa förslag på utflykter är väderberoende)
TEX:
– Besöka Robben Island, ön som Nelson Mandela satt fängslad i 19 år,
– Besöka en kåkstad
– Dyka med hajar
– Vila vid poolkanten/på stranden
– Åka på en “shoppingtur” i Somerset Mall, där det finns fantastiska möjligheter i alla affärer.

Självklart hjälper vi Er att planera och boka Era utflykter för dagen.

Utflykter, lunch och middag är på egen hand i Somerset-West/Gordons Bay.

Idag checkar vi ut från vårt boende i Somerset-West/Gordons Bay.
Vi kör österut med N2 mot Garden Route till Wilderness som ligger i hjärtat av Garden Route.

Avstånd mellan Kapstaden och Wilderness är ca 44 mil och körtid är ca 6 timmar. Självklart kommer vi att stanna och uppleva flera fina ställen på vägen och vi äter lunch på egen hand.

Vid ankomst till Wilderness checkar vi in på ett mellanklass Hotell/B&B. Här kommer vi att bo en natt. Väl framme är det dags att koppla av på boendets pool eller varför inte upptäcka Wilderness Lagoon alternativt Indiska Oceanens strand.

Middag är på egen hand.

Efter frukost checkar vi ut från vårt boende och kör vidare till Knysna. Staden är kända för sina ostron.

Vi åker på en 90 minuters eko-marintur på Knysna Lagoon ut till Knysna Heads.
Lunchen (på egen hand) avnjuter vi på en restaurang med möjligheten att äta/prova på ostron.

På eftermiddag så checkar vi in på ett mellanklass Hotell/B&B i Knysna. Här kommer vi att bo en natt.

Middag är på egen hand i Knysna.

Idag bär det av in i landet till Oudtshoorn via Outeniqua Pass – vi kör alltså in i Karoo-landskapet. Oudtshoorn är mest känd för sitt stora antal strutsfarmar och ligger i ett av landets halvöken områden.
Innan vi besöker en av flera strutsfarmar, så stannar vi för en lunch på egen hand.

Vi bokar sedan in oss på vårt B&B i Oudtshoorn. Här kommer vi att bo två nätter.

Till middag som ingår i priset finns det möjlighet att smaka en riktig god strutsstek (dryck bekostas på egen hand).

Tidigt denna morgon så är det dags för en ”Meerkat-Safari”! Kolla gärna här för ett fint inslag om meerkat safari.

Efter frukost så besöker vi Cango Caves som ligger knappt 3 mil utanför Oudtshoorn. Dessa spektakulära kalkstensgrottor har några av världens största stalagmitformationer. Dagen innehåller även ett besök på Cango Wildlife Ranch (inträde ingår i priset men alla andra aktiviteter på Cango Wildlife Ranch bekostas på egen hand).

Här kan man även umgås och klappa utrotningshotade djur från hela världen, dyka med krokodiler och mycket mera!

Här äter vi lunch på egen hand.

Middag är på egen hand i Oudtshoorn.

Idag tar vi Route 62 till Robertson som är ett av Sydafrikas välkända vindistrikt. På vägen stannar vi på flera intressanta platser.

Lunch äter vi på egen hand där vi befinner oss.

Avstånd mellan Oudtshoorn och Robertson är ca 27 mil och körtid ca 3 timmar.

Framme i Robertson checkar vi in på ett mellanklass B&B/Hotell. Detta är vårt boende för de nästa 2 nätterna.

Middag är på egen hand i Robertson.

Idag åker vi på en underbar Vinrutt!
Vi kommer att färdas i en specialbyggd Vinbuss.

Flera fantastiska och vackra vingårdar besöks.

Lunchen kommer vi att äta (på egen hand) på en av vingårdarna och middag i Robertson på egen hand.

Idag kör vi vidare till Hermanus som är känt för sin Whale Safari. men innan detta så stanna vi på Afrikas sydligaste punkt – Cape Agullas. Det blir en fullspäckad dag med flera stop, som t.ex. Elim, provsmaka öl och mera.

Lunch äter vi på egen hand där vi befinner oss.

Avstånd mellan Robertsson och Hermanus är ca 30 mil och körtid ca 3 tim. Framme i Hermanus checkar Ni in på ett mellanklass Hotell/Lodge. Detta är vårt boende för en natt.

Middag är på egen hand i Hermanus.

Vi börjar dagen med ett kort stop i Hermanus (kanske har chans att se valar när de leker). Innan vi kör via Whale Route till Stellenbosch.

Denna Route är en av Sydafrikas mäktigaste väger. På vägen stannar vi på Harold Porter Botaniska Trädgård, där vi blir bemötta av en engelsk guide. Denna vackra trädgård ligger i centrum av den kustnära fynbos där floran är som rikast. De huvudsakliga fynbosfamiljerna (proteas, ericas och restios) finns här liksom andra viktiga växtfamiljer såsom iris, prästkragar och orkidéer.

Vi äter lunch i restaurang Disa (på egen hand) som är i Botaniska Trädgården.

Vi hinner även ett besök på African penguins, Stony Point Nature Reserve i Betty´s Bay för att beundra de fina och stiliga Pingvinerna.

Vi kör vidare till Stellenbosch där ni checkar in i ett mellanklasshotell. Det är Ert boende för de sista två nätterna.

Middag är på egen hand i Stellenbosch. Restaurang finns på hotell och  i närheten.

Dagen börjar vi med ett besök på Babylonstoren. En vingård utanför Franschoek. Här har de inte bara vin utan är också känd för deras stora trädgård som innefattar en storslagen frukt- och grönsaksträdgård mitt i hjärtat av gården.
Här promenerar vi runt tillsammans med en Engelsktalande guide. Vi kan sedan njuta av allt som denna hälsosamma trädgård närproducerat genom att äta lunch som ingår i priset (dryck bekostas på egen hand).

Kolla gärna här för ett fint inslag om gården.

Dagens utflykter avslutar vi med en stopp på Oom Samie se Winkel som är en gammaldags affärsmuseum, mitt i Stellenbosch. Oom Samie se Winkel, som betyder “Uncle Sammy’s Shop”, är en Viktoriansk stilbutik som fungerar på samma sätt som den användes i viktoriansk tid. Butiken har varit en Stellenbosch-institution sedan 1904 och är nu ett nationellt monument som erbjuder alla sorter av bric en brac och härliga mat och produkter.

Middag är på egen hand i Stellenbosch.

Utan Safari- eller Victoriafallen tillägg efter gruppresan så kör vi Er till Cape International Airport för hemresa till Sverige.

Åter i Sverige.

Safaritillägg

Safaritillägg kan kombineras med denna resa, efter eget önskemål och budget och tidpunkt (innan eller efter denna Gruppresa).

Exempelvis kan ni bo i en Private Lodge i närheten av Kapstaden eller i en Private Lodge utanför Krüger National Park.

Alternativt i själva Krüger National Park.

Mer info finns på sidan om Safari eller kontakta oss för mer information på e-post ls@SkonaSydafrika.se

Victoriafallen tillägg (i Zimbabwe)

Ett besök till Victoriafallen (som tillägg) kan kombineras med denna resa, efter eget önskemål och budget och tidpunkt (innan eller efter denna Gruppresa), med boende, utflykter och transport.

För mer information kontakta oss på e-post:  ls@SkonaSydafrika.se

Resans pris och vad som ingår

Allt detta och mera från 32 000 SEK per person i mån av plats.

I priset ingår:

 • Alla inträden enligt programmet
 • Alla Vinprovningar
 • Engelsktalande Guide med besök på KWV dag 4
 • Engelsktalande Guide med besök på Struts Safari dag 8
 • Engelsktalande Guide med besök på Meerkat Safari dag 9
 • Engelsktalande Guide med besök på Cango Caves dag 9
 • Öl provning dag 12
 • Engelsktalande Guide med besök på Harold Porter Botaniska Trädgård dag 13
 • Engelsktalande Guide med besök på Babylonstoren dag 14
 • Välkomstmiddag dag 1
 • 1 middag dag 8 (dryck bekostas på egen hand)
 • 1 lunch dag 14 (dryck bekostas på egen hand)
 • Alla marktransporter med privat minibuss
 • 90-minuters eko-marintur dag 7
 • Meerkat Safari dag 9
 • Strutssafari dag 8
 • 5 övernattningar i mellanklasshotell eller B&B i Somerset-West/Gordons Bay
 • 1 övernattningar i mellanklasshotell eller B&B i Wilderness
 • 1 övernattningar i mellanklasshotell eller B&B i Knysna
 • 2 övernattningar i mellanklasshotell eller B&B i Oudtshoorn
 • 2 övernattningar i mellanklasshotell eller B&B i Robertson
 • 1 övernattningar i mellanklasshotell eller B&B i Hermanus
 • 2 övernattningar i mellanklasshotell eller B&B i Stellenbosch
 • Dubbelrum; alternativt tillägg för enkelrum tillkommer
 • Frukost alla dagar
 • Gratis WiFi i bussen
 • Vi har alltid kallt vatten och något typiskt Sydafrikanskt att ”nibbla” på i minibuss som ingår i priset.
 • SkönaSydafrika är tillgängliga 24 timmar om dygnet som värd och reseledare


I priset ovan ingår inte flygresa till och från Sydafrika, läs mer om hur du bokar flyg på bästa sätt här >>

Hur anmälan och betalning går till för denna resa:

Minimum antal för att resan ska bli av är 6 personer per gruppresa. .

Om du är ett grupp av 6 eller flera som vill följa med oss på denna resan så kontaktar du oss på e-post:  ls@Skonasydafrika.se, eller så skickar du en förfrågan via vårt formulär >>

 • Gör en anmälan.
 • Vi skickar en resplan med offert och våra villkor till Er/Kontaktperson för gruppen.
 • Är Ni njöjda så betalar Ni en bokningsavgift på 50%  av totalsumma av resa in på i Bankgiro 5190-5057 innom 10 dagar (datum finns i offerten).
 • Skriv ditt kund nr, namn, adress, telefonnummer och din e-postadress med inbetalningen.
 • Vi bekräftar att din resa är bokat och att anmällan nu är bindande, genom att skicka en betalningsbekräftelse till Er/Kontakperson för gruppen.
 • Resterande summa betalas senast 30 dagar innan resan (datum finns i offerten)

Vi skickar alla resehandlingar, vouchers, kartor, m.m. efter att slutbetalning är gjord.

OBS! Anmälan är bindande efter 50% bokningsavgift är betalt.

Här kan du läsa sådant som är bra att veta inför din resa >>