Hoppa till innehåll

SAFARI SYDAFRIKA

Här börjar ditt äventyr, välkommen till safari Sydafrika – en upplevelse för livet!

Vi arrangerar flera olika typer av safari som t ex vildmarkssafari, strutssafari, hajsafari. På den här sidan kan du få inspiration och mer information om de olika typerna av Sydafrika safari som du kan göra. 

SAFARI SYDAFRIKA - SKAPA DITT ÄVENTYR PÅ EGEN HAND ELLER I GRUPP

Kom nära de vilda djuren och ge hela familjen minnen för livet.
Unika och spännande upplevelser garanteras! Det finns flera olika alternativ att välja mellan när man vill uppleva Safari i Sydafrika.

Många av våra resenärer väljer att kombinera olika typer av resor med en Sydafrika safari. Vi vill varmt rekommendera att ni bokar in en safari när ni reser till Sydafrika. Läs mer om våra olika typer av resor här>>

Här nedan hittar du de olika typerna av safari som vi hjälper till att arrangera.

Olika typer av safari

Vildmark

Hajsafari

Valsafari

Sälsafari

Strutssafari

Meerkatsafari

Vildmark

Sälar

Strutsar

Meerkater

Vildmarkssafari

Den STORA UPPLEVELSEN är att kunna se de här 5 djuren i sin vilda miljö! Vi på SkönaSydafrika vet att det kommer att bli en upplevelse för livet!!

Djuren är: The BIG FIVE!

De finns flera sätt att åka på vildmarkssafari, några alternativ är att ni:

  • 2023 NYHET –
    Kom och upplev Safari med din egen privata Safari-guide 24 timmar om dagen i Krüger National Parken.
  • Hyr en bil och köra runt på egen hand
  • Bor i en av kamperna och de köper “Game drives” som ni önskar på plats
  • Bokar ett specialpaket genom oss, för att åka med en grupp på vildmarkssafari
  • Kan bo på en privat Safarilodge där oftast boende, måltider,
    Safari och ”Game drives” med Safari-guide ingår.

Satsa på en bra safariupplevelse då detta kanske är något ni gör en gång i livet. Ett minne för livet med andra ord!

Olika alternativ för din vildmarkssafari i Sydafrika

Klicka på respektive rubrik nedan för att läsa mer om vad detta innebär. Dessa alternativ tycker vi att är klart värda att undersöka om du är sugen på att göra din safari mer på egen hand. Självklart bistår vi med kontakter och hjälp om du behöver det. 

De flesta nationalparkerna i Sydafrika erbjuder att man kan köra själv med sin egen hyrbil mot en avgift. Detta är väldigt populärt i tex. Krüger National Park(som är Sydafrikas största och mest kända park med vilda djur).

I parken finns flera “Rest Camps” eller läger där det finns restaurang, toaletter och små stugor man kan övernatta i. Boenden är ganska enkla med egna badrum och har ofta även egna kokmöjligheter. Skulle man vilja så kan man alltid boka in sig på en guidad Safaritur där man sitter i en av parkens upphöjda fordon och njuter av vad naturen och dess vilda djur erbjuder…

Om man skulle vilja besöka Krüger National Park och vill uppleva Safari på egen hand, rekommenderar vi att:
Man behöver boka boende i god tid – efterfrågan är stor!

För få den där lilla extra speciella upplevelsen på er Sydafrika safari tycker vi att man ska boka in sig på en av de många Safari Lodges.

Dessa finns utspridda runtom i Sydafrika.
Vi rekommendera att man bor minst 3-4 nätter på en lodge och minst 1-2 “game drives” per dag, som oftast ingår i boendet.

Obs! En “Conservation Fee” är obligatorisk att betala. Denna avgift går till att underhålla och bevara reservatet vilket uppmuntrat till Ekoturism resor.

Detta alternativ kostar dig något mer än Rest Camps men själv tycker vi att det är värd det, eftersom det är en helhetsupplevelse med bra service och god Sydafrikansk mat samt hög standard!

Självklart hjälper vi er med detta efter Ert eget önskemål och budget!

Bra att veta inför er safari sydafrika

Inför Safari

För oss är det viktigt att ni får den bästa safari i Sydafrika upplevelsen. Då finns det även några saker att tänka på innan och förbereda. 

– Ta med varma kläder! Det kan vara kyligt tidigt på morgonen eller sent på kvällen.

– Välj kläder med neutrala färger, detta för att inte sticka ut för mycket i naturen.

– Bekväma promenadskor är viktigt, speciellt om man ska gå på “Walking Safari“.

Kontakta alltid din vårdenhet för att få den allra senaste informationen om det är aktuellt med vaccinationer.
Detta gäller vid alltid vid safaritillägg (spelar ingen roll om det är i ett malariafritt område eller ej)

https://www.vaccinationsguiden.se/vaccinationsguiden/landrek_.html?land=ZA

Det kan bli väldigt varmt mitt på dagen så se till att ni har ordentligt med solskyddsfaktor. Komplettera gärna med en keps eller safarihatt.

– Kikare brukar underlätta för att kunna se djuren som är lite längre bort, då alla djur inte uppehåller sig nära vägen.
– Kamera är ett måste om man vill skildra sin Safariupplevelse efteråt.

– Det hör även till att man ger sin Safariguide dricks. Detta kan man lägga i ett kuvert och ge efter sin sista Safaridrive.
– Det rekommenderas att man lägger mellan R50 och R100 per person i dricks, om man är nöjd dvs.

Glöm inte att bara luta er tillbaka och njut av att vara bland de vilda djuren!

Hajsafari

För många låter det som en mycket obehaglig upplevelse att dyka med vithajar, medan andra har det som sin högsta önskan för att uppleva sitt livs äventyr! Ta dig ut till havet för ditt livs äventyr!

Efter en tidig start och bussresa kommer du att tas till havet av kunniga guider som har en specialutrustad båt. Här finns stor chans att se och uppleva närheten av HAJ!

Om du vill kan du kliva in i en stor bur som är fäst vid båten och se JÄTTEN i havet, öga mot öga under vattnet!
En garanterad spännande upplevelse! (ingen dykvana/certifikat krävs!) Står man bara på däck har man lika bra överblick och upplevelse och deltar i äventyret…

OBS! detta är väderberoende och måste bokas i god tid!

Självklart hjälper vi Er med detta äventyr och ser även till att du får all information du behöver angående Er Hajsafari – din livs upplevelse!

Bra att veta inför er hajsafari

Precis som med vildmarkssafari är det några saker att tänka på för att göra en hajsafari. Några förberedelser behöver du göra redan hemma innan din Sydafrikaresa. Främst är det viktigt att du tänker igenom vad du ska packa. Här kommer några tips! 

– Badkläder
– Kamera (gärna vattentålig) är ett måste om man vill skildra sin Hajsafari äventyr
– Vind- och vattentät jacka
– Sjösjuketabletter
– Bekväma skor är viktigt, speciellt så du inte halkar på båtdäcket.
– Solkräm. Komplettera gärna med en keps.

Det arrangeras turer året runt men högsäsongen för att dyka med vithajar är från april-september. Det är viktigt att förstå att det inte är en garanti att få se vithaj – men chansen är stor.
Att göra ett dyk är säkert – så länge du följer säkerhetsinstruktionerna. Under ditt dyk finns det flera instruktörer på plats med erfarenhet som ser efter din säkerhet, samt att du skyddas av stålburen.

Självklart hjälper vi Er med detta äventyr och även ser till att du får all information du behöver inför er Hajsafari upplevelse! 

Valsafari

The Cape Whale Coast

Hit kommer valar varje år för att kalva. Området anses vara världens bästa plats för valskådning från land. Absoluta bästa stället för att se valar i Sydafrika. Att se dessa havets jättar i sin naturliga miljö är en upplevelse som du inte bör missa. Du behöver inte ens åka ut med båt för att se dem. Sydkapare och Knölvalar simmar ofta in nära kustlinjen och ibland syns de väldigt nära stranden. Från juni till november kan man räkna med att få se Sydkapare längs Kapprovinsens sydkust, vilket gör den här perioden till den bästa för valskådning.

Tips är att spana efter valarnas utblås, som oftast är det första man ser. Vill man komma ännu närmare finns det möjlighet att åka på en båttur, som är cirka två timmar. Under båtturen lär du dig mycket om det marina livet i Sydafrika.

Bra att veta inför er valsafari

Nedan listar vi några saker att tänka på för att göra en valsafari. Främst är det viktigt att du tänker igenom vad du ska packa. Här kommer några tips!

– Ta med varma kläder! Det kan vara kyligt tidigt på morgonen eller sent på kvällen och även
när du är på eller med havet.
– Bekväma skor är viktigt.

Det kan bli väldigt varmt mitt på dagen så se till att ni har ordentligt med solskyddsfaktor.
Komplettera gärna med en keps och flaska vatten.

Kamera är ett måste om du vill skildra din fantastiska Valupplevelse.

Och glöm inte tålamodet eftersom man kan vänta ganska länge på den perfekta foto-/valupplevelsen!

Sälsafari

Tar en båtkryssning till ön för att se tusentals Cape Fur Seals i sin naturliga miljö och några av de mest spektakulära sjölandskap som Cape Peninsula har att erbjuda.

Bra att veta inför er sälsafari

Nedan listar vi några saker att tänka på för att göra en valsafari. Främst är det viktigt att du tänker igenom vad du ska packa. Här kommer några tips!

– Ta med varma kläder! Det kan vara kyligt tidigt på morgonen eller sent på kvällen och även när du är på eller med havet.
– Bekväma skor är viktigt.

Det kan bli väldigt varmt mitt på dagen så se till att ni har ordentligt med solskyddsfaktor.
Komplettera gärna med en keps och flaska vatten.

Kamera är ett måste om du vill skildra din fantastiska sälupplevelse.

Strutssafari

På en guidad tur får du lära dig och se alla aspekter av strutsuppfödning och strutsar! En professionella guide visar dig alla steg från inkubation till vuxen ålder. Fortsätt på en traktortur och se och lär dig mer om lokala Sydafrikanska strutsar.

Bra att veta inför er strutssafari

Obs: På strutsgården finns det butiker som säljer deras produkter.
Köper du någon av produkterna så måste du fråga efter ett certifikat till tullen, att uppvisa när du ska åka hem.

Meerkatsafari

Kom och bevittna dessa otroliga djur som kommer fram ur sina hål, precis i tid för att njuta av solen innan de börjar sina dagliga aktiviteter. Meerkats kallas även surikat. De är små arter av däggdjur som vanligtvis finns bebodda i de öppna och torra, halvökenmarkerna i södra Afrika. Meerkats är kända för deras sällskapliga beteenden.

Bra att veta inför er meerkatsafari

Nedan listar vi några saker att tänka på för att göra en valsafari. Främst är det viktigt att du tänker igenom vad du ska packa. Här kommer några tips!

– Ta med varma kläder! Det kan vara kyligt tidigt på morgonen. – Kikare och kamera är ett måste om man vill skildra sin Meerkatupplevelse.

Vad säger våra kunder om oss?

Bland alla större, mer opersonliga reseföretag sticker vi ut i mängden! Vi vill erbjuda Er en mer personlig resa, en resa där ni bestämmer och vi får Er att uppleva en resa för livet! Våra kunders åsikter av stor vikt för att vi ska kunna fortsätta erbjuda våra unika paket- eller skräddarsydda resor. Läs gärna vad ett urval av våra kunder tyckt om resorna vi planerat åt dem!
Tommy & Eva Petersson
Tommy & Eva Petersson Resa på egen hand
Read More
Alla boende levde upp till våra förväntningar och mer där till.
Fantastiska Safari guider, mycket bra pålästa och kunniga.
Dessutom var de trevliga och mycket hjälpsamma.
Mona Bengtsson & Erland Semborn
Mona Bengtsson & Erland SembornGruppresa
Read More
Den var perfekt med djur, natur, sevärdheter, vin och lite smak av storstaden… Vi trivdes jättebra på våra mysiga boenden med ett enklare, ett charmigt och ett hotell.
Det är inte så lätt att förbättra vår chaufför(Lynette)… Den bästa Safariguiden tog oss runt och vi såg Big Five två dagar.
Morgon- och kvällstur var också fint med soluppgång och solnedgång. Många skratt som förlänger livet blandat med alla intryck som landet gav.
Erika Eklund & Matz Bergström
Erika Eklund & Matz BergströmResa på egen hand
Read More
Stort tack till Lynette Stenfeldt och Ronny som hjälp oss att realisera alla våra tankar och önskemål på resan i Sydafrika.
Viktoriafallen med allt ifrån resrutt, konkreta bokningar till tips, praktiska frågor och generöst delat med sig av sin erfarenhet.
Fint att kunna träffas för lunch, vinprovning och kultur på landets äldsta vinestate.
Britt & Leif-Arne
Britt & Leif-ArneGruppresa
Read More
Utflykterna som SkönaSydafrika hade ordnat innebar att vi kunde se vilken vacker natur som Sydafrika erbjuder. Vinet och maten är fantastiskt; de stora portionerna kan man inte ana…
Våra Safari var med en otroligt bra guide det var fantastiskt att få uppleva alla dessa vilda djur. Vid en smärre åkomma hittades det snabbt en doktor och semestern kunde fortsätta som om ”ingenting hade hänt”…
Bättre service kan man inte få. Tack. Det var en fantastisk resa med utmärkt service från er.
Previous
Next

Få hjälp att planera din safari Sydafrika