För dagarna ni känner Er sugna på att upptäcka…

Mellan safari, vingårdsupplevelser och den goda maten så kan det vara roligt för den nyfikne
att upptäcka de övriga skatterna landet har att erbjuda.
Här följer lite inspiration:

För djurälskaren

Det finns otroligt många möjligheter att komma närmare djuren som finns i Sydafrika, alltifrån haj- och krokodildykning, val-,
pingvin- och sälskådning, inblick i det stora marina livet på stora akvarium, till att få se utrotningshotade djur från hela världen.
Det finns möjlighet till att komma närmare djuren, där man får stå bredvid majestätiska geparder eller varför inte klappa en kelgod lemur som gör allt för att få fruktbitarna du har i handen.

Upptäck naturen

För den som vill upptäcka den underbara naturen som landet har att erbjuda så finns det många alternativ; Botanisk trädgård inpå det vackra Table Mountain, skogsreservat, Godahoppsuddens naturreservat etc.
En dagsutflykt upp till Table Mountain med linbana eller varför inte utmana dig och gå hela vägen upp? Får man mersmak för äventyrligheten så kan man alltid fortsätta naturskådning från höga höjder; gå upp för Lion´s Head som är beläget bredvid Table Mountain. Eller varför inte testa på hängglidning med utsikt över False Bay?
Sandstränder finns det gott om, både för soldyrkare och surfare. Eller upptäck kustlinjens fantastiska natur med bil.

För den historieintresserade

Det finns många museum med olika inriktningar; politiskt-, kultur-, militärhistorisk och många andra. Det kan finnas skäl till att boka in sig på rundturer eller vandringar innan avfärd, vissa museum som exempelvis Robben Island är väderberoende då man tar en båt ut till ön.

För den konstintresserade

Bildkonst har en rik historia i Sydafrika, och den moderna konstscenen är lika spännande. Från traditionella artefakter av forntida kulturer till banbrytande arbete av dagens utövare. Sydafrikas konstmuseer och gallerier erbjuder besökare en rik konstnärlig fest.

För vinintresserade

Det finns oändligt många vingårdar i Sydafrika, de har alla något speciellt att bidra med till vinvärlden, ingen vingård är den andra lik. Många av gårdarna erbjuder vin- och ostprovning, försäljning av deras vin och andra produkter, en god måltid på anslutande restauranger eller visningar av gårdens framställning av deras vin m.m.

För den sportiga

Skulle det finnas intresse av att spela golf på de otroligt välskötta golfbanorna som finns runtom i landet så finns det möjligheter att göra detta. Skulle man hellre vilja testa sin balans ute på de Sydafrikanska vågorna så är förutsättningarna stora för både vindsurfing, vanlig surfing, stand-up paddleboard m.m.
Vill man inte bli blöt under sina sportiga aktiviteter så kan man vara på en båt och prova på djuphavsfiske.

Och mycket mera…

Finns det önskemål om andra aktiviteter så hjälper vi er självklart med detta också!