Hoppa till innehåll

Table Mountain – Kapstaden – Sydafrika

Table Mountain - Kapstaden - Sydafrika

Taffelberget, ett platåberg, är ett av de officiella nya 7 naturens underverk, dessutom det enda som ligger i ett stadsområde, vilket gör det lättillgängligt. Linbanan upp till Taffelberget har varit i bruk sedan 1929. Taffelberget välkomnade sin 24-miljonte besökare 2015. Den högsta punkten på berget är Maclear´s Beacon på 1086 m. Denna stenhög är uppkallad efter Thomas Maclear, en sydafrikansk astronom.

Taffelberget är en populär turistattraktion i Kapstaden. Vid bergets västra sida finns en linbana upp till platån. Taffelberget är känt för sin rika flora. Det har uppskattats att det finns 1470 olika växtarter på berget, varav många är endemiska (det vill säga att de inte finns på någon annan plats). Bland annat finns det 250 olika arter av tusenskönor. På berget finns också många olika djurarter.