Hoppa till innehåll

Vindistrikten I SYDAFRIKA

Vindistrikten I SYDAFRIKA

När man tänker på sydafrikanska viner är det oftast Cape Winelands man menar, det vill säga vingårdarna i Western Cape som inkluderar bland annat Stellenbosch, Paarl, Franschoek och Constantia med flera.

Har man något som helst vinintresse är Stellenbosch, Paarl eller Franschoek värda ett besök. Områdena passar perfekt som en dagstur från Kapstaden och bara områdets skönhet gör det värt besöket. Att prova ett gott vin i tex Helderberg-området eller Franschhoek med utsikt över dalgångarna och vingårdarna är helt enkelt en mycket trevlig utflykt.

Utöver dessa vindistrikt brukar Constantia på Kaphalvön också locka många besökare. Det är dock inte bara de kända vindistrikten som är värda ett besök. Kolla även in några av de mindre kända vindistrikten, som har en alldeles egen charm, till exempel Tulbagh, Darling eller Robertson.

Vindistrikten ligger så pass nära varandra att det är möjligt att besöka alla på en dag men det rekommenderas att man fokuserar på ett eller två. Stellenbosch är det mest kända vindistriktet, Franschhoek förmodligen det vackraste och Paarl det som har mest “Sverigekända” viner.

Vingårdarna och vinområden i Sydafrika bjuder på vackra omgivningar. Perfekt att njuta några dagar i vindistrikten på din resa till Sydafrika.

Se dig om i det kuperade landskapet. Känn lugnet. Sänk axlarna. Sedan slappna av. Här råder en annan tid. Ett annat tempo, eller rent av inget tempo alls. Slå av på takten och njut av de färgrika omgivningarna. Bland gröna kullar, blommande lila jakarandaträd och vinrankor med bergen i bakgrunden. I Sydafrikas vindistrikt handlar mycket om vin, men inte allt. För lika mycket som du kan njuta av de välrenommerade vingårdarnas utbud läggs stor vikt på kulinariska upplevelser och rekreation. För den vinintresserade tillhör Sydafrika den del av vinvärlden som kallas Nya världen. Men Sydafrika är ett vinland som på allvar redan har börjat utmana traditionella stormakter i konsten att skapa bra vin. Nu är det alltså din tur att få uppleva det, i sin rätta miljö.